valtasi minut. Eilen illalla alkoi nenä vuotaa ja se vaan pahenee koko ajan. Lämpöä oli just inan yli 37, toooosi kivaa sairastaa vapaalla:( Tuttavani soitti eilen ja kysyi voinko hakea hänelle nenäsuihketta, en ehtinyt, joten kostoksiko siitä sain tämän flunssan?

Saku sitten lähtikin jo eilen isälleen ja tulee takaisin 4.1. Vaikka nautin tästä vapaudestani, niin silti on vähän haikea olo olla niin pitkään erossa lapsestani. Mietin miltä oikeasti tuntuu vanhemmasta, joka ei saa viettää jouluaan lastensa kanssa? Aikuisen lapsen kohdalla se on vähän eri asia, mutta jos kyse on pienistä lapsista. Monelle avioeron kokeneelle se on arkipäivää, minullakin on tuttuja, joiden lapset ovat vuorojouluin kummallakin vanhemmalla. Toivon, että se vanhempi, joka viettää joulunsa ilman lapsia omaa kuitenkin muita läheisiä ihmisiä.

Lapset saivat kaikki oman joulukortin isän perheeltä, missä on pikkusisko joulupukin sylissä. Miian kuoressa oli lisäksi kymmenen euroa rahaa, oletan että Marillakin on, mutta Mari ei ole kotona ja kuori on vielä kiinni. Saku kai sai jotain lahjaksi, kun meni isänsä luokse.

Eilen meillä kävi vierailulla Makken tytär perheensä kanssa. Tässä heidän perhepotrettinsa:

2178482.jpg

Tuosta edellä mainitusta joulukortista tuli mieleen, että Annikakin oli pahoillaan, kun sai äidiltään tavallisen joulukortin ja omalle veljelleen äiti oli lähettänyt lapsensa eli Annikan puolitoistavuotiaan veljen kuvan. Annikan ja hänen äitinsä välit ovat todella monimutkaiset. Ovat olleet välillä aivan ilman puheyhteyksiä. Hannu, Annikan siippa ei halua olla missään tekemisissä, enkä ihmettele, sillä Annikan äidin ansiotahan se oli, että Hannu oli muutaman päivän pidätettynä, kun äiti syytti alaikäiseen sekaantumisesta, Annika oli tuolloin kolme kuukautta vaille 16-vuotias. Ymmärrän Suomen lain, mutta outoa tilanteessa oli sekin, ettei äiti tavallaan välittänyt muutenkaan, kun antoi Annikan isovanhempien kasvatettavaksi. Äidin mies ei taas hyväksy sitä, että heidän yhteinen poikansa menee Annikan luokse, kun on vihainen siitä, että Annika alaikäisenä vaati äidiltään elatusmaksua.

Tässä tonttutyttö Aada:

2178484.jpg

Olen onnistunut joulunpyhinä löytämään pari "uutta" kaveria facebookista. Toisen tunsin 80-luvun alussa, hänen tyttärensä seurustelee nykyään lapsieni serkun kanssa. Toinen on entinen työkaveri Perloksen ajoilta. Kaveripyyntöjä olen lähettänyt sen lisäksi muutamia muitakin, mutta vastusta ei ole vielä tullut. Seuraavksi voisin alkaa käydä läpi entisiä poikaystäviä. Pitäisi varmaan ensin löytää itselle profiilikuvaksi 35 vuotta nuorempi otos.

Aadaan vielä sen verran, että kovasti tyttö jo hymyilee, mutta vaikea on siitä saada kuvaa, tässä yksi yritys:

2178486.jpg

Kiva juttu toi laskuri, se on itsestään etsinyt tiedon siitä montako päivää on ystävänpäivään. Mikähän on siitä seuraava tapahtuma?