on jo loppusuoralla. Töissä riitti taas kiirettä. Lapsien suhteen oli helppo päivä, paikalla oli vain kolme lasta. Hirveä järjesteleminen on joululoman hoidon suunnittelussa. Meillä kun on eskareita sekä koululaisia, niin niissä on omat kiemuransa. Eskareille laitoimme oman kyselyn ja yksi äiti jo totesi, että hän on kyllä lomalla, mutta lapsi saa tulla joitoon, koska hän suunnittelee töitään. Kyseinen äiti on steinerkoulussa opettajana. Siis oikeasti, kuka käyttää joululoman suunnitteluun? Koululaiset joutuu hakemaan lomanhoitoa sosiaalitoimen kautta ja siinä sitä sitten on kiemuroita kerrakseen. Kaipa noi kaikki lapset tuolla hoidossa ovat eli ei toiveitakaan mulla lomasta.
Jäi silloin edellisen maalla käynnin jälkeen kirjoittelu ja koska ollaan ensi viikonloppuna sinne jälleen menossa, niin laitanpa tähän kuvia edelliseltä reissulta. Siellä on jo joulun odotus aloitettu:

2072856.jpg

Sunnuntaina on siis pikkuisen Aadan viralliset ristiäiset, saapa nähdä tuleeko tytöstä oikeasti Aada. Annika stressaa ristiäisiä. Kummiksi oli tulossa Annikan oma eno (mun ikäinen, eli nuori) tyttöystävänsä kanssa, joka on tietääkseni 15 vuotta enoa nuorempi sekä Hannun eli lapsen isän enon poika 16vee (on kai sitten Hannun serkku). Nyt eno oli soittanut, että onko hänen pakko tulla kummiksi, kun tyttöystävän kanssa on riitaa ja muutenkin vaikeaa, eikä halua ryhtyä sen kanssa mihinkään. Annika oli sit sanonut, että kyllähän kaksi kummia riittää, mutta sit Annikalle oli iskenyt pelko, että jospa tyttöystäväkin peruu, vaikka ovatkin hyviä ystäviä Annikan kanssa. Mielestäni viettävät aikaa hyvin paljon yhdessä. Eli pointti asiassa on se, että mistä kummi, jos tyttöystäväkään ei tule. Näin ollen Annika pyysi, että minä tulisin kummiksi, jos näin käy. Kaipa se tämän päivän aikana vielä selviää. Tässä kuvaa Aadasta isänpäivän tienoilla:

2072863.jpg

Niin ne on minunkin lapseni joskus väsyneitä. Ensin Saku, joka ei kylläkään oikeasti nuku:

2072864.jpg

Sitten Pipsa, jolla oli tässä vaiheessa kova hoivaamisvietti. En muista kirjoitinko siitä tänne, mutta Pipsa hoivasi pehmoleluja. Yhtenäkin aamuna niitä löytyi sängystä kahdeksan ja miten Pipsa olikaan osannut sijoitella ne niin, että aivan kuin olisi imettänyt niitä. Oli kyl raskasta seurata sen toimintaa. Nyt into äitiyteen on vähän laannut, onneksi. Tässäkin kuvassa on mukana yksi vauva, etutassun vieressä näkyy puuhamaan nallen vihreä lakki:

2072865.jpg

Marin ei tänään aamulla kieli taipunut mihinkään ja kurkku oli kipeä. Kävi sitten ensiksi terveydenhoitajalla ja sitten lääkärissä. Kyseessä on bakteeritulehdus ja siihen sai antibioottikuurin. Mari-parka täällä yksinään sairastaa, kun poikaystävä/kihlattu on kaksi seuraavaa viikonloppua kiinni armeijassa.
Miian elämään ei kuulu mitään uutta, kai. Huomenna on menossa ex-poikaystävälleen kahville. Makke jo ennusti niiden yhteenpaluuta, mutta minä en usko moiseen. Miiahan nyt kahvittelee kaikkien mahdollisten miesten kanssa... Eikä tule äitiinsä.
Jätin muuten edellisenä lauantaina ex-anopin seitsemänkymppiset väliin. Kyllä siinä on sukua kerrakseen, kun kolmesta lapsesta vain yksi perheineen oli paikalla eli tytär. Minun eksäni ja hänen veljensä eivät tilaisuutta läsnäolollaan kunnioittaneet, enkä siis minäkään, vaikka kutsun sainkin. Mun lapset eivät myöskään paikalle vaivautuneet, sukurakkaus ei ole heidän hyveensä, isäänsä tulleet. Pakostakin tuli tässä mieleen se, kun aikoinani ajattelin, että mahdanko nähdä omaa isääni ennenkuin mummuni hautajaisissa ja niinhän siinä kävi. Eli ainoastaan hautajaisetko nämä sisarukset saa yhteen. Tosin kaikki, jotka kyseiset tyypit tuntevat, voivat uskoa, ettei sekään ole varmaa.
Nyt kevyelle iltapalalle ennen salkkareita ja metsoloita.