Kirjoitanpa tänne muutaman rivin, jotta saan tämän blogin avatuksi. Olisin itse tykännyt enemmän julkisesta blogista, koska itsekin tykkään vierailla toisten, jopa tuiki tuntemattomien blogeissa. Tiedän kuitenkin, että tyttäreni lukevat minun blogiani, koska sen osoite on heillä välimuistissa ja haluaisin kirjoittaa asioista suoremmin, eikä tyttöjen tarvitse ihan kaikkea tietää.
Juhannus on siis juhlittu ja maalla siis oltiin. Torstaina puolilta päiviltä lähdin kotoa ja eilen illalla puoli yhdeksältä olin kotona.
Torstaina käytiin äitini luona Säkylässä ja paikallisessa kaupassa näin yhden entisen työkaverini/tuttavani. Joskus oltiin paljonkin tekemisissä. Asuttiin samassa talossa ja hänen lapsensa on mun Marin kanssa samanikäinen ja oli usein mulla hoidossakin. Nyt kyseisellä pojalla on jo ajokortti. Tämän tuttavanikin olen edellisen kerran nähnyt joskus kauan sitten, sillä hän näki nyt Sakun ensimmäisen kerran.
Perjantaina käytiin Huittisissa kaupoilla ja kävin mummuni luona vuodeosastolla. Mummu on ollut siellä ehkä pääsiäisestä asti ja näytti melko huonokuntoiselta. Ei mummusta ole enää kotona asujaksi, kun pitäisi siellä yksinään olla. Eilen oli mummun 89-vuotis syntymäpäivä.
Juhannuksen kunniaksi teimme myös saunavihdat. Kalkkitehtaan liepeiltä "oksat" haettiin ja Pipsakin pääsi siellä vapaana juoksemaan. Vauhtia riitti niin, että en onnistunut sitä kunnolla kuvaan samaan. Tässä kuitenkin yksi kuva, missä vihdan tekijä odottelee ja toinen on pusikossa...
1671068.jpg
Saunottiin kolmena päivänä peräkkäin. Se on niitä omakotiasumisen hyviä puolia, täällä Nokialla kun pääsee vain lauantaisin saunaan.
Vaikka ennusteet sateista juhannusta lupasivat, niin melko vähällä sateella päästiin. Muutama kuuro ja pari kertaa jysähteli, mutta paljon pystyi ulkona olemaan. Saku nauttikin ulkoilusta ja pyöräili enimmän osan ajasta:
1671078.jpg
Ja mielestäni yritin kuvata tummaa taivasta, jolloin ukkonen oli lähestymässä, mutta ei se kuvassa siltä juurikaan näytä:
1671081.jpg
Sunnuntaina käytiin ajelulla ja paikallisella metsästysmajalla. Siellä Pipsa juoksi vapaana sydämensä kyllyydestä, vaan eihän mulla silloin tietenkään ollut kameraa mukana. Siellä oli myös pieni lampi, jossa Pipsa kahlasi, kieritteli hiekalla ja puskissa. On onni omistaa niin tottelevainen koira, sillä lähdön hetkellä Pipsa keksi uuden leikin "ota kiinni jos saat" ja vaikea sitä oli kiinni ottaa. Kaikella mahdollisella houkuttelimme, vaan ei mennyt koira lankaan. Sitten älysin, että paikalla on ulkovessa ja kun menin sinne, niin Pipsahan tuli perässä. Siinä se sitten oli nalkissa, enää ei päässyt pakoon.
Ai niin ja se kauan odottamani juhannusruusu. Eipä ollut enää hehkeimmillään, kun pääsin paikalle. Ensi vuonna on siis mentävä maalle viikkoa ennen juhannusta.
1671118.jpg
Marille laitoin tänään viestiä illansuussa. Olivat silloin jossakin Kauhavan lähellä ja matkalla kohti Säkylää. Kotiin Mari lupasi saapua keskiviikkona ja perjantaina jo menee viemään tavaroitaan mummulle, kun aloittaa kesätyöt ensi viikon tiistaina vaatetuskorjaamolla.
Olen aina sanonut, että Makkella on hyvä työnantaja. Vähän niinkuin suurta perhettä ovat, mutta huomaa, että tavatkin ovat kuin perheessä, sillä tänään työnantajan poika oli kysynyt milloinkas Makke haluaisi kesälomaansa pitää. Onhan se hyvä kysyä jo näin kesäkuun lopussa. Luojan kiitos meillä ei ole yhteisiä lapsia, joiden hoitoa pitäisi järjestää. Olisin jo aiemmin käynyt perheen kimppuun, kyllähän lomista pitäisi aiemmin tietää. Tai onhan tästäkin ollut aiemmin tieto, että sitten kun työt Helsingissä loppuu, mutta kun sekin ajankohta muuttuu päivittäin. Viime vuonna Raumalla oli sama juttu, elokuussa ei pitänyt sinne enää mennä, mutta silti siellä kolme viikkoa olivat.
Niin, meinasi ihan vallan unohtua. Menin sitten tänään töihin oltuani sieltä pois 11 päivää. Miksi nekin päivät meni niin kauhean nopeasti? Kai se kesälomakin menee yhtä nopeasti. Toisaalta oli ihan kiva palata töihin, lapsetkin ovat vähentyneet, mutta ne, jotka tulevat ensimmäisenä ja lähtevät viimeisenä pysyvät. Isänsä kyllä sanoi tänään hakiessaan, että poika oli eilen ilmoittanut, ettei halua enää kesähoitoon. En saanut sanotuksi, että eikös isän olisi sitten jo aika jäädä kotiin lomalle. Pakkoko vanhempien on samaan aikaan lomansa pitää. Niiden lasten, jotka kulkevat täällä ilman diagnoosia, vanhemmat joutuvat pitämään lomansa eri aikaan, jotta saavat hoidon järjestettyä. Mitenkäs eilen uutisissa sanottiin, että 7-vuotiaan yksin jättäminen päiväksi on heitteille jättö. Allekirjoittaneen lapsi on sitten ensi kesänä heitteillä, ei voi mitään.
Edit 21.20: Kävijälaskuri näköjään temppuilee heti alkuunsa, mut en jaksa sitä nyt lähteä korjailemaan.