seurauksena on tämä kamala ähky olo, mikä on minua vaivannut jo toista päivää. En ole napostellut koko aikaa, mutta ruokapöydässä on tullut syötyä liikaa kerralla. Sen lisäksi kotonakin jatkuu sama töissä opittu tapa eli pitää syödä nopeasti. Miksen osaa hitaasti nauttia ruuasta? Laatikot ovat tehneet kauppaansa hyvin, mutta suurimman suosion ovat saaneet savustettu lohi (onneksi sitä on reilusti) sekä piimäjuusto. Huonoin menekki on ollut rosollilla ja punajuurisalaatilla. Aloitin liian syömisen jo eilisestä joulupuurosta, mantelin sai Makke. Suklaata en ole syönyt oikeastaan yhtään, eikä tee edes mieli.

Eilen aattona meillä oli täällä taloyhtiössä saunavuorot naisille klo 12-14 ja miehille 14-16. Miia, Mari ja Sami eivät saunaan lähteneet ja tänä vuonna Saku tuli mun kanssa naisten vuorolla. Eipä siellä samaan aikaan ketään muuta ollut.

Lahjat avasimme kuuden aikaan. Minä sain mm hajuvettä, korvikset ja väriä vaihtavan led-ruusun. Makke sai mm dödö-suihkusaippua pakkauksen ja laudeliinan. Yhteiseksi saimme glögiä glögilasien kera. Miian joululahjoja olivat mm takki, pari cd-levyä ja ex-poikaystävältään sai mp3-soittimen tai siinä lukee iPod, vaan en niistä mitään ymmärrä. Tässä gigantin sivuilta kopioitu kuva kyseisestä laitteesta:

IPODBL8GVOUCH

Apple iPod nano 8GB - MP3-soitin, väri musta.

158,-


Miia oli kovin otettu, istui lattialla yhteen kohtaan tuijottaen ja kysyinkin onko jokin huonosti. Oli vaan kauhuissaan saadessaan niin kalliin lahjan. Jotenkin musta tuntuu, ettei rakkaus Kallen puolelta ole loppunut, sääli ettei Miia tunne samoin, enkä tarkoita tällä nyt lahjaa. Äitini, joka ilmaisee joka asiaan mielipiteensä ja joita pitää ainoina oikeina sanoi, ettei auttaisi olla liian valikoiva, hyvässä lykyssä saa juopon tai väkivaltaisen miehen!!! Miia tykkää niin kovasti mummun mielipiteistä! Tässä Miia ja Pipsa:

2174399.jpg

Mari sai mm paistinpannun, vatkaimen ja poikaystävältään kameran. Sami sai mm lompakon ja Simpsonien kaksi tuotantokautta.

Sakun paras lahja taisi olla pleikkaripeli. Sen lisäksi Saku sai kolme dvd:tä, lautapelejä, pari lelua jne. Vaatteita sai ainoastaan farkut ja saunatakin ja sehän sopi Sakulle. Kaikki me saimme myös suklaata, sehän nyt kuuluu jouluun. Sakua yritin kuvata joulukuusen kanssa sillai perinteisesti, mutta nuorimies tyytyi irvistelemään eli tässä on paras kuva:

2174409.jpg

Tänään Mari ja Sami lähtivät Säkylään. Siellä heillä on vierailuja yhteen jos toiseenkin paikkaan. Heidän pitäisi mennä käymään Marin isän vanhempien luona, koska kummitäti on jättänyt sinne heille kihlalahjan sekä Sakulle joululahjan. Kamalan vaikeaa se Marin mielestä on mennä sinne. Kumpikaan tytöistä siellä ei käy. Eivätpä saaneetkaan mitään joululahjaksi isovanhemmilta, mutta en tiedä olisiko kyläilykään siellä muuttanut asiaa. 2. tammikuuta nuoripari palaa Nokialle. Tässä Mari ja Sami, sekä Neko-kissa:

2174404.jpg

Olen odottanut ilmoitusta siitä, milloin Saku haetaan isälleen. Alunperin piti sunnuntaina 28. päivä, mutta se siirtyi maanantaille, koska isä on sunnuntaina klo 22 asti töissä. Isän vaimo lupasi ilmoittaa kellonajan heti kun tietää, mutta viime tippaan se tuntuu jäävän. Sakun pitäisi silloin saada lahjakin isältään. Tytöt eivät tietenkään saa mitään...

Huomenna meille on tulossa Makken tytär Annika, Hannun ja Aadan kanssa. Ihan kivaa, että säpinää riittää, vaikka kaipaan kyllä rauhaakin. Ehkä saan sitä, kun Saku lähtee isälleen ja me uuden vuoden vastaanottoon maalle, hope so!

Niin, täksi jouluksi hankin uuden pienen, vain 150 cm korkean muovikuusen. Hetken haaveilin aidosta kuusesta, mutta en voinut vastustaa kiusausta, kun kodin ykkösestä löytyi kuusi alle 14 euroa. Kynttilät kuusessa eivät ole perinteiset, koska molemmat vanhoista kynntilöistäni olivat sököt, toisiin ei syttynyt valo ollenkaan, toisissa paloi kahdeksan kynttilää. Kolme kauppaa (Vapaa valinta, Citymarket ja Löytötavaratalo) jaksoin aatonaattona kiertää ja yhdessäkään ei ollut kuusenkynttilöitä myynnissä. Roope jaksaa häärätä kuusen kimpussa, joka aamu saa muutaman koristeen ripustaa uudelleen. Myös lahjanauhat oli mieluinen tutustumisen kohde:

2174431.jpg

Huomiseksi toivotan kaikille hyvää tapaninpäivää, eikös silloin kuulu mennä ajelulle?