Taas sitä ollaan kotosalla täällä kaaoksen keskellä. Oli se sairasloma siinä mielessä hyvä, että silloin ehti koneella olla sen verran kuin halusikin. Ehti vierailla toisten blogeissa ja jopa kommentoida, nyt olen vaan pikaisesti lukenut muutaman suosikkiblogini, mut kommentointiin en jaksa aina ryhtyä.

Lauantaina aamusella olin siis Sakun joulujuhlassa. Sakun luokka osallistui yhteiseen Muumi-aiheiseen joulunäytelmään, olivat siinä Nyytejä. Otin siitä kuviakin, vaan kaukaa ja pimeässä laatu on mitä on, katsotaan saanko niitä joskus tänne. Ihan hyvän todistuksen Saku sai, käyttäytymisessä, äidinkielessä ja matematiikassa oli kaikissa muutamia kohtia, jotka oli arvioitu rasteilla, "arvosanat" olivat kiitettävä, hyvä, tyydyttävä ja välttävä. Käyttäytymisessä Sakulla oli sekä hyvää että tyydyttävää, äidinkielessä kaikki rastit olivat hyvässä ja matikassa toinen oli kiitettävä ja toinen hyvä. Että käytöstapoja pitäisi sitten kohentaa.

Juhlan jälkeen lähdimme maaseutumatkailulle. Ensiksi kävimme äitini luona Säkylässä, jonne myös siskoni tuli poikansa kanssa. Myös Mari piipahti siellä Samin kanssa. Sitten menimmekin Vampulaan lämmittämään ja siellä vieraili Makken äiti ja saimme Aadan pariksi tunniksi hoitoon, jonka jälkeen myös Annika ja Hannu tulivat sinne saunomaan. Aada oli enimmän aikaa ihan kiltisti, mutta viimeiset kaksi tuntia huusi suoraa huutoa ja hiljeni vasta turvaistuimessa kotiin lähdössä. Taas oli hyvä muistutus siitä, ettei enää missään nimessä haaveile omasta vauvasta. Onneksi tuota ikääkin on jo sen verran, että se alkaa senkin puolesta olla jo mahdotonta.

Sunnuntaina saimme vieraaksemme Arjan, Petrin ja Joonaksen Lappeenrannasta. Näin ilmielävänä Arjan kissatkin, Milla on luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa. Aika vekkuleilta vaikuttivat kumpikin. Odotin Arjan kirjoittavan blogissaan siitä, miten rauhallinen ja tottelevainen meidän Pipsa on, mutta en löytänyt sitä tekstiä edes rivien välistä:)

Sunnuntaina kävin Sakun kanssa jälleen Säkylässä, nyt ex-appivanhemmillani. Illalla käytiin vielä hautausmaalla viemässä kynttilät sekä mun että Makken isovanhempien haudoille ja lisäksi piipahdettiin kahvilla Makken äidillä ja samalla saimme hänen tekemänsä piimäjuustot.

Tänään sitten käytiin katsomassa Makken isää Huittisten vuodeosastolla ja Makken kävi samaisessa paikassa katsomassa yhtä tuttuansa ja minä ja Saku veimme sillä aikaa kynttilän mun toisten isovanhempien haudalle.

Nyt ollaan siis kotosalla täällä vähemmän jouluisessa kodissa. Jospa illalla ristin käteni ja rukoilen, niin ehkä aamulla herään puhtaaseen kotiin tai edes vähän siistimpään. Lunta täällä on aika tavalla enemmän kuin Vampulassa. Oikeastaan se oli Vammalan ja Nokian raja, missä huomasi selvän eron, tienpientareilla alkoi olla lunta, kun aiemmin sitä ei joka paikassa ollut yhtään. Kumpa nyt saisimme sen valkean joulun, muuta en pyydä ja paitsi sitä siistiä kotia.

empty.gif
745206epolgrlh0r.gif
empty.gif

Huomenna käyn luultavasti työpaikallani, kun olin saanut joululahjoja lapsilta. Tuskin sitä kannettavaa, mitä erityisesti toivoin, mutta karkkia ainakin. Töissä oleva työkaverini pyysi Pipsaakin näytille.

Pipsa aiheuttikin huolta, kun Vampulasta lähtiessämme Pipsa alkoi ängetä omalta osastoltaan takapenkille ja koska on kiinni autossa, jäi jumiin. Siinä Pipsa roikkui verkon ja auton seinän välillä ja huusi kuin teuraalle vietävä sika. Panta oli kaulan ympärillä aivan kuristuksissa eikä koiraa saanut kumpaankaan suuntaan. Lopulta saimme Pipsan irti emmekä tiedä mistä Makken takille tuli verta, kun mitään selvää jälkeä ei näkynyt. Tämä kaikki johtui siitä, että Pipsan "osastolle" oli laitettu liikaa tavaraa eikä Pipsa voi sitä sietää.

Pipsalla oli lauantaina syntymäpäivä, jota siis juhlimme aivan perhepiirissä. Nyt on neidolla ikää kaksi vuotta!

Nyt on mentävä nukkumaan, jotta pääsee huomenna ennen puolta päivää ylös.