lisää tunteja vuorokauteeni? Ei kerta kaikkiaan riitä aikaa blogin päivittämiseen. Jos käyn koneella, niin pikaisesti luen muutaman vakioblogin ja siinä se sitten on sähköpostin ja facebookin lisäksi. Facebookissakin olen pihalla kuin lumiukko, joskus kun ehtisi siihenkin paneutua kunnolla.
Tuntuu siltä, että olisi paljonkin kirjoitettavaa ja kerrottavaa, mut kai ne päälimmäiset ovat tässä: olen kotona (vapaalla, kun on viikonloppu), Saku on pihalla, Makke valmistaa hernekeittoa, Miia on Tampereella (koululla on avoimien ovien päivä, jonne mua ei kutsuttu) ja Mari Säkylässä.
Elikkä viikot vierähtää niin, ettei mukana pysy tai ehkä sitä jotenkin keikkuu. Viime viikolla Pipsa söi Sakulta kahdet sormikkaat, Makken menetettyjen sukkien määrä ei ole tiedossa. Sakulle olen yrittänyt saada päähän sitä, ettei laske sormikkaitaan sellaiseen paikkaan mistä Pipsa ne saa. Makken kanssa on niin, että sillä on öisin sukat jalassa, koska rasvaa jalkojaan ihottuman takia ja sitten kun yöllä raapii jalkojaan, niin riisuu samalla sukkansa, osittain unissaan ja aamulla joko sukkia ei löydy ollenkaan tai sitten ne ovat hyvin ilmastoidut. Olikohan se edellisellä vai vielä tällä kuluvalla, kun ostin Sakulle jälleen kerran lenkkarit, en nyt enää muista monennetko tänä vuonna. Tänään Makke löysi vielä Sakulle edulliset lenkkarit löytötavaratalosta, jospa niillä kaksilla selvittäisiin lumen tuloon asti, varma en kuitenkaan uskalla asiasta olla.
Maanantaina olisi viimeinen koulutus Taussissa, vaan en menekään sinne, kun keksin itselleni uuden koulutuksen; työpaikkaohjaaja. Tällä hetkellä toimin yhden oppisopimusopiskelijan työpaikkaohjaajana ja hänen oppilaitoksessaan järjestetään tällaista koulutusta ja mihinkäs minä en yllytyshulluna lähtisi mukaan.
Kuulin eilen, että "luokkani" viime vuotisen opettajan pikkuserkku olisi kuollut tässä kamalassa Kauhajoen jutussa, kyseessä on nainen, olikohan 26-vuotias ja 2 ja puolivuotiaan lapsen äiti. Hänen miehensä oli käynyt hänet tunnistamassa kaulakorun perusteella. Vaikka asia kosketti jo muutenkin, niin jotenkin asiasta tuli erilainen, kun jonkun itselle tutun läheinen joutui uhriksi.
Vauvaa täällä odotellaan yhä. Luulin jo vauvan viime viikolla syntyvän, kun tuleva äiti oli lähetetty Loimaalle, kun virtsasta oli löytynyt kolmen plussan verran proteiinia, mutta kotiin passitettiin pariksi päiväksi ja sitten oli uusintakäynti, mutta sielläkin todettiin, ettei mitään hätää ja mikäli ennen ei synny niin seuraava kontrolli neuvolassa on 10.10 eli sen verran saisi mennä normaalisti yli.
Siskoni oli liittynyt painonvartijoihin ja kolmessa viikossa paino on pudonnut 7,2 kiloa. Masentavaa (minulle) ja loistavaa (siskolleni). Mun rahavarat ei riitä painonvartijoihin ja olen sitä mieltä, että itsekin siihen on yksinään pystyttävä, siis pudottamaan painoaan, vaan minä en pysty. Ehkä makunystyrät ajan kanssa tottuisivat erilaiseen ruokavalioon, vaan mielestäni suolaton ja sokeriton ruoka ei edes maistu miltään. Ehkä pitäisi oppia käyttämään erilaisia mausteita, itselläni ei ole käytössä paljon muita kuin erilaisia pippureita. Keitoissa käytän lihalientä ja joku mulle sanoi, että ne vasta myrkkyä ovatkin, en tiedä, kun en ole tarkemmin perhetynyt asiaan; suurin syy on se vanha: VIHAAN RUUANLAITTOA!
Lopullinen verotuspäätöskin saapui, 62 euroa takaisin. Aviomiehelle tulee liki 1500 euroa. Muistan aina siviilisäätyni paremmin, kun on rahasta ja sen tulosta kyse. Siitä kyllä tuli mieleeni, että uusi ajokortti on yhä hankkimatta. Mitähän tapahtuu, jos en hanki sitä määräaikaan mennessä, olenko ajokiellossa kenties? Passikuvat on valmiina, mutta ole vaan niin saamaton tässäkin asiassa.
Sakukin sai viime viikolla omat koulukuvansa. Niin äidin näköinen poika, sanoivat työkaverini. Miian kiitoskortit ovat edelleen kirjoitusta vailla. Miten voikin olla niin saamaton? Vast: tulee äi...isäänsä!
Viime viikonloppuna älysin millainen kamala hössö ja toistaja olen, kun puhuin lasteni isän vaimon kanssa. Hän toisti kaikki asiat aivan samalla tavalla ja muutaman kerran vielä lisää. Onkohan meissä muutakin samaa? Kenties eksäni on kiinnostunut samanlaisista naisista, vaikka luulisi, että kun yhteen kyllästyy, niin hakee erilaista. En tiedä. Minun kohdallani eksä ja nykyinen ovat hyvinkin erilaisia, tosin niissä huonoissa puolissa löytyy yllättävän paljon samankaltaisuutta.
Tämän tahdissa jatkan siivousta.