lähtee lapsestani, joka on lähdössä ulos ja kiukuttelee. Aluksi kiukku johtui siitä, kun ei ollut takkia, sitten kun selvis, että oli riisunut ne yläkertaan alkoi uusi kiukku. Täälaista meteliä ei olekaan vähään aikaan pitänyt.
Viikon ensimmäinen työpäivä on takana ja olen väsynyt. Opettajakin tuli töihin, mut muuten vedettiin päivä sijaisvoimin ja vajaalla. Enimmäkseen aika kului erotuomarina, ei tällaisella koulunkäynnillä voi lapset kehittyä eteenpäin, kun vain perustarpeista pystytään huolehtimaan. Tälle viikolle on ihan kivasti ohjelmaa, on joku kirjallisuusviikko tms ja Ransu-koira vierailee meillä, samoin on nukketeatteriesitys. Lisäksi pitäisi puuhastaa isänpäivälahjat ja -kortit. Minäkin tuhlasin kolme ja puoli euroa ja ostin lasten puolesta kortin papalle, siis ex-appiukolleni.
Laitoin lasteni isän vaimolle viestiä Marin kihloihin menosta ja tämä soitti mulle. Puhui aika kauan ja kertoi, että ovat taas muuttamassa, kun heidän asunnossa on hometta. Pikkulikalla oli ollut korvatulehdus ja hän itse ei meinannut päästä silmätulehduksesta eroon. Vaatehuoneessa kuulma haisee kellarilta ja jossain seinätapetti on kuprulla. Käsitin, että huoneistossa oli oikein mittauksia tehty kyseisen asian takia.
Vainoharhaisena tunnustelen täällä leukaperiäni. Aamulla tuntui kireyttä, kumpikaan puoli ei ole toista isompi, mutta ei se kohta kunnossa ole, missä se pahkura oli. Päätä on särkenyt ja niskat tuntuu olevan ihan jumissa, kaipaan lomaa, siis ylimääräistä lomaa, en mitään kiireistä joululomaa, jolloin kaikki muutkin ovat paikalla, vaan kiireetöntä yksinoloa.
Miten se lottovoittokin meni taas sivu suun. Rahaa kaipaisin kipeästi. Miia vietti yli tunnin suihkussa karvojaan ajellen (illallako treffit?) ja sen perään Mari kävi suihkussa myös. Ja äiti se maksaa suuret vesilaskut. Miksi täällä pitääkin olla maksu kulutuksen mukaan, maksan kuukaudessa vuokraa ja vesilaskua yli 600 euroa ja kun samasta palkasta pitää maksaa kolme puhelinlaskua ym laskut päälle, niin ei pienestä kka:n palkasta mitään jää. Vaatteista on turha haaveilla, hyvä jos ruokaan rahaa riittää.
Tässä nämä päivän valitukset, ehkä jotain iloistakin mukaan. Kuvaa varsin hyvin mun miesmakua, kun kerron, että kyseinen solisti on varsinainen namupala, tässä kyseisessä videossa ei kuitenkaan parhaimmillaan.