Täällä sitä vietetään päivää sairaslomalla. Eilen aamulla tuntui kireältä tuolta korvan alapuolelta ja aamupäivän aikana sinne tuli sellainen patti. Kävin ensin koulun terveydenhoitajalla ja se käski mennä lääkäriin. Lääkäriin ei tietenkä ollut enää aikoja, mut menin työterveyshoitajalle. Sekin oli omituista, kun puhelimessa mulle sanottiin, että klo 11 on viimeinen aika, sen jälkeen alkaa puhelinaika, vaan kun terveydenhoitaja oli vartin myöhässä, niin menin kysymään ilmoittautumisluukulta asiaa, niin hoitaja sanoi ensin, eikö terveydenhoitaja ole sitten huomannut mun tuloa ja lähti katsomaan. Palas kohta takaisin ja sanoi, että kohta pääsen. Sitten kun pääsin sisälle, niin terveydenhoitaja selitti hoitaneensa puheluita. Kysyn vaan miksi, jos puhelinaikakin oli vasta myöhemmin. Oli sen verran tökerösti tietokonetta käyttävä täti-ihminen, ettei taatusti ollut tajunnut katsoa koneelta mun saapumistani. Niin, pääsin sitten myös lääkärille, muttei patin syy selvinnyt. Sylkirauhasen kohdalla lääkäri sanoi sen olevan ja sain kortisoonia ja allergialääkettä. Tiistaina saamani antibiootti poskiontelotulehdukseen lopetettiin kesken. Tulehdusarvoissa ei ollut mitään häikkää, mut sairaslomalle passitti, kun jo silloin tiistaina olisi kirjoittanut sitä mulle.

Vähän harmittaa, kun nyt jäi neljä ylityötuntia saamatta opettajan tuurauksesta. Ja kuitenkin MINÄ olin tehnyt kaikki valmistelut tälle päivälle ja nyt muut korjasivat siitä hyödyn! Yhtenäkin iltana tein valmisteluja kotona omalla ajallani, kun koulupäivän aikana ei ehdi.

Kilttinä äitinä vein tänään Sakun kouluun autolla. Sakulla on perjantaisin vain kolme tuntia koulua ja tänään ovat vielä menossa uimahalliin. Varmaan tässä aikaisemmin kirjoitinkin, miten Saku auttoi sunnuntaina renkaiden vaihdossa, mutta oli Sakulla muukin harrastus siellä. Tässä kuvaa:
2024875.jpg

Olin tosi pettynyt eiliseen idolsiin. Miten ihmeessä paras laulaja eli Vesa tiputetaan jatkosta. Pete osaa esiintyä, mutta laulaminen hänellä on sanelua. Tähän kertaan mennessä Kalle on ollut huonoin mielestäni, mutta eilen yllätti. Ja tarkoituksellako aina aiemmin kilpailijat ovat valinneet enimmäkseen outoja lauluja, jottei kuulijoilla ole vertailukuvaa. Nyt kun lauloivat tuttuja biisejä, niin mielestäni sai paremman kuvan siitä, kuka osaa laulaa. Ei kenenkään laulua kyllä alkuperäiseen esittäjään voinut verrata, mutta ei se ole tarkoituskaan. Tosin sen myönnän, ettei Vesasta ehkä koskaan olisi tullut sellaista suosikia, mitä esin Antti Tuisku tai Ari Koivunen ovat, vaikkei Antti voittaja olekaan, eikä kumpikaan ole minun suosikkini. Mutta taatusti olisi yltänyt Jani Wikholmin kaltaiseen menestykseen. Ja näitä lauluja pitäisi myös kuunnella silmät ummessa, yleensähän kun musiikkia kuunnellaan artistia ei näe. Enpä kyllä soittaisi Parkkosen Peteä auton cd-soittimessa.
 
Ja taas työasiaan; maanantaina yksi työkaveri oli menossa iltapäivällä koulutukseen ja oli sanonut, ettei saa sijaista, oli siis kysynyt vakisijaiseltaan tuleeko tämä. Ongelma oli siinä, että kyseinen työntekijä on äärivuorossa. Kaksi muuta työntekijää alkoi sitten sanoa, että pitää kysyä tämän pois lähtevän työntekijän pomolta mitä tehdään. Pois lähtevä oli silloin ulkona ja hänellä on eri pomo kuin meillä muilla, koska on päivähoidon kirjoilla. Minä sitten soittamaan pomolle ja pomo lupasi sijaisen. Samalla kysyin mitenkäs tehdään niiden joulukuun päivien kanssa, jolloin työntekijä pitää ylityövapaita (mistä sille on muka ylitöitä kertynyt, kaikki ihmettelee) ja työntekijä itse oli sanonut, ettei silloin saa sijaista. Pomo lupas järjestää asian. Kerroin tästä soitosta myös työntekijälle itselleen ennenkuin hän lähti koulutukseen, mutta varsinaisen palautteen sain seuraavana aamuna. Olin kävellyt hänen ylitseen, olisi pitänyt pyytää häntä soittamaan pomolle. Miksi ihmeessä hän ei sitten tehnyt sitä oma-aloitteisesti. Sitten väitti kahden työntekijän luvanneen joustaa, toinen oli tosiasiassa luvannut olla puoli tuntia pidempään, mutta toinen ei tiennytkään asiasta. Työntekijä oli sanoi minulle olevansa loukkaantunut, sivulauseessa mainitsi, että nyt hänen pomonsa luulee, ettei hän osaa hoitaa asioitaan (mikä on mielestäni totta) eli tässäkin oli syynä se, että mitä pomo hänestä tämän jälkeen ajattelee. Sanoi vielä mulle, ettei hänkään mene mun pomoni luokse minun asioitani puhumaan, eikä aio jatkossa kertoa mulle milloin on poissa. Meitä kaikkia mietityttää nekin hänen poissaolonsa, milloin hän on koko päivän poissa, kun lapsella (16-vuotias kuulovammainen) on diabetespoli. Ystäväni lapsella, jolla myöskin on diabetes, muttei muita diagnooseja kyseinen käynti kesti maksimissaan puolitoista tuntia. Muutenkin kyseisellä työntekijällä on ihmeellisiä poissaoloja.

Kuulin, että kummityttöni menee saamaan kristillistä kasvatusta Viroon. Ajankohdasta en tiedä, mutta kai se ensi kesänä on ja kyse on siis rippileiristä. Niin se aika vaan vierähtää, että molemmat kummilapseni pääsevät ensi kesänä ripille. Makken siskon poika pääsee myös eli kyllä niitä juhlia piisaa. Nyt ainakin näyttää siltä, että kaikki rippijuhlat ajoittuvat eri viikonloppuihin. Marillekin pitäisi kyhätä keväällä valmistumisjuhlat. Lisäksi kesällä on tiedossa yhdet nimenantojuhlat. Mistäs sitä vielä tietää, vaikka olisi myös häitä, vaikkei meidän tuttavapiirissä taida ketään sellaista olla, joka olisi avioitumisaikeissa.

Jaaha, sitä on viikonloppu ja halloween tulossa. Kyseinen juhla ei kyllä mitenkään näy minun elämässäni. Huomenna on kaupat kiinni, paikallinen siwa taitaa olla auki. Mari on lähdössä Säkylään viikonlopun viettoon ja Miia, siitä nyt ei ota selvää onko se lintu vai kala. Pyörittää tälläkin hetkellä kahta miestä. Eilen koulun jälkeen oli vanhan poikaystävän luona ja illalla ajelulla toisen kanssa. Tää on kyllä ihan verenperintöä isän puolelta. Sedällä kun oli tapana etsiä ensin uusi, ennenkuin teki pesäeron vanhaan. UGH, mua ahdistaa! Lisäksi vielä potuttaa Miian ruikutus siitä, miten ei ole rahaa tupakkaan. Miksei voi käyttää opintotukeansa vähän maltillisemmin, kun ei ole siitä senttiäkään joutunut koulun hyväksi uhraamaan.

Kaikesta huolimatta hyvät viikonloput!