Viikonloppu on nyt sitten niin lopuillaan, ettei tarvi montaa tuntia viettää, kun voi mennä odottelemaan Nukku-Mattia sänkyyn. Miksei lomani voisi alkaa jo huomenna? Meillä vaan lapset vähenee, viimeisimmän tiedon mukaan paikalla on kolme lasta ja kolme aikuista. Kuulostaa tosi helpolta, mutta kun vietämme ensi viikon päiväkodin tiloissa, niin ääntä ja toimintaa päiviin kyllä mahtuu. Miia kysyi olenko jo valinnut ketä lasta vartioin/vahdin/kaitsen/hoidan. Mun tuurilla saan viime viikolla poissa olleen pojan, jolla on tosi kuuluva ääni, viimeiseksi viikoksi haluaisin ennemmin autistisen kuin adhd-diagnoosin omaavan lapsen. Eipä pidä valittaa, tää on tätä mun työtäni.
Ollaan mietitty kuumeisesti tota vihkimisasiaa, mutta kovin paljon selvyyttä ei ole tullut. Viimeisin epävirallinen päätöksemme on, että omat vanhemmat kutsutaan, minun isäni pois lukien. Jos näin teemme, niin se tarkoittaa sitä, että äiti saa tulla kirkkoon ilman avecia, julmaa tai sitten ei. Makken isä tuskin tulee paikalle, hän myi juuri autonsakin Annikalle ja Hannulle. Eli näillä näkymin sakkimme lisääntyisi vain kahdella anopilla. Ensin ajattelin soittaa äidille asiasta vihkimistä edeltävänä iltana, ehkä siinä toivossa, että hän olisi ehtinyt sopia jo muuta menoa.... Ensiksi mun pitää soittaa ruokailupaikkaan, että saattaakin tulla muutama henkilö lisää.
Ja sitten silmiini. Ne ei vuoda eikä taida edes punoittaa, mut koko ajan tunnen ne eri tavalla kuin jos ne olisivat normaalit. Toista silmää särkee toisinaan yläluomen sisäkulmasta ja mun mielestä siinä on vähän turvotusta. Joskus muutama vuosi sitten se oli oikeasti kunnolla siitä turvoksissa ja silloin siinä oli kyynelkanavan tukos. Siis silmäni ovat yhä arat ja aamulla kun laitoin tippoja, niin tämä terveemmän oloinen silmä alkoi kutista aivan kamalasti. Sitten hieroin sitä niin kauan, että se oli ihan punainen. Kai mä ensi viikolla taas marssin lääkärille, mutta haluan päästä oikealle lääkärille. Näin kesäaikana vaan taitaa olla tarjolla enimmäkseen epäpäteviä.
Perjantain töissä kahviteltiin rehtorin ja talkkarin kanssa ja paikalle saapui päivähoidon pomokin, joka toi meille työntekijöille ruusut. Se on hänen tapansa tehdä niin aina kun hän jää lomalle. Onpas epäselvä kuva!
1686658.jpg
Taitaa tästä tietokoneesta hajota näyttö vähitellen. Tässä on aina ollut väreissä jotain vikaa, mutta tänään aamulla en meinannut saada koko näyttöön yhtään mitään. Irrottelin sitten kaikki johdot, mitkä uskalsin ja laitoin ne takaisin, niin sitten näyttökin toimi. Olen miettinyt, että pitää ottaa käyttöön jokin toinen sähköpostiosoite, kun tähän mitä nyt käytän osaan mennä vaan omalta koneelta pikakuvakkeen kautta. On tähän olemassa jotkut salasanat, joiden avulla pääsee netistäkin, vaan ei hajuakaan missä ne on. Jos siis oma kone hajoaa, niin en pääse sähköpostianikaan lukemaan.
Saku on kovasti kiinnostunut kirjoittelusta, mikä on kai ihan hyvä asia, kun kyseessä on koulun syksyllä aloittava tenava. Käsialan siisteydessä on kyllä parantamisen varaa (tulee isäänsä) ja joitakin sanoja saa arvuutella. Kaksoiskonsonantit ja pitkät vokaalit menee enimmäkseen väärin. Paperilla oli teksti hiejua ja kysyin mitä siinä lukee, niin poika vastasi hiejuaa ja hetken kesti ennenkuin ymmärsin, että poika tarkoitti lausetta here you are. Eipä auttanut muuta kuin yrittää selittää, että vieraissa kielissä kirjoitusasu saattaa olla hieman erilainen.
Kaipa lähden tästä seurustelemaan tulevan mieheni kanssa, parin tunnin päästä on taas edessä luultavasti neljän yön mittainen ero, mikäli suunnitelmat pitää. Loppuun pari kuvaa lemmikeistä:
1686651.jpg
1686668.jpg
HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!

Edit 21.20: Mikähän täälläkin mättää, kun toisinaan ei näy kaikki kuvat, äskenkin näin vaan yhden kolmen sijaan???